Respect voor de oceanen

Elk jaar dumpen we ongeveer 25.000 ton zonbescherming in de oceanen, of 1 liter per seconde*. Ongeveer 10% van de koralen in de wereld zou een rechtstreekse impact ondervinden van de uv-filters**. Hoe kunnen we de huid beschermen tegen de zonnestralen zonder het mariene ecosysteem te bedreigen? De laboratoria van Eau Thermale Avène proberen een antwoord te formuleren op dit probleem met hun eco-verantwoordelijke handvest Skin Protect / Ocean Respect. 

Bronnen:
* Green Cross
* studie van de faculteit wetenschappen van de polytechnische universiteit van Marche in Italië

av_solaires_oceans_1x1 1620x1620
av_solaires_ingredients-toxiques_plastique_ocean_1x1  1620x1620

Bewustwording van de impact van zonnefilters

Overal ter wereld worden mariene habitats bedreigd door industriële vervuiling en door vervuiling vanaf het land, die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de vervuiling van de zee (vervuiling door de landbouw, lozing van meststoffen, pesticiden, onbehandeld afval of plastic, enz.) Ook de cosmetica-industrie wordt zich geleidelijk bewust van de impact van zonnefilters op het mariene ecosysteem en zoekt naar manieren om dit aan te pakken.

 

Eau Thermale Avène ontwikkelt zijn zonneproducten met het oog op een minimale milieu-impact.  Voor Eau Thermale Avène impliceert dit evenveel sterke engagementen als concrete keuzes. Zo hebben de laboratoria van Eau Thermale Avène de filters van hun zonverzorgingsproducten getest op 3 belangrijke soorten van de mariene biodiversiteit*.

av_solaires_coraux_1x1
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_phytoplancton_4x5_v2  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_ecosystème-marin-menace_4x5  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_zooplancton_4x5 2025x2880</span>

    Skin Protect, Ocean Respect: Een eco-verantwoordelijke aanpak, ondertekend door Eau Thermale Avène

    De 10 bewijzen van het engagement van Eau Thermale Avène voor zonnebescherming

    Minimale zonnefilters zonder siliconen voor een optimale biologische afbreekbaarheid*.
    Bron:
    * OESO test 0301B

    Geen impact op een koraalsoort, een fytoplankton soort, een zoöplankton soort. Ondersteuning van wetenschappelijke studies over deze belangrijke modellen van mariene biodiversiteit.

    Niet geassimileerd door levende mariene organismen.

    Het is onmogelijk om de kurk in de natuur te verliezen.

    Respect, veiligheid en verzachting van de gevoelige huid.

    Al onze producten worden systematisch onder dermatologische controle getest om de doeltreffendheid en de huidtolerantie te garanderen.

    Zeer brede fotostabiele bescherming tegen uva- en uvb-stralen, krachtige antioxiderende werking.

    Gekwantificeerde in vivo beoordeling van het beschermende effect van DNA.

    Met Pur Projet neemt Eau Thermale Avène deel aan het herstel van de koraalriffen en mangrovebossen en aan de recyclage van plastic afval.

    Sensibilisering de schadelijke effecten van de zon en informatie over fotobescherming.

    ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

    De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren.

    av_sun-care_spray-50_front_200ml_3282770100617

    Eau-thermale-avene - Zonneproducten - Gevoelige Huid - Spray SPF 50+

    " Ik gebruik het elke zomer en mijn gevoelige huid keurt het goed. Praktisch dankzij de spray, de textuur en de geur zijn aangenaam. Een zonbescherming die de huid en het milieu respecteert, ik raad dit aan! "

    Justine 29 jaar

    wordt vervolgd

      *Studies uitgevoerd door de Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer, een partner van het European Marine Biological Resource Center, op 3 belangrijke soorten van de mariene biodiversiteit - een koraalsoort, een fytoplanktonsoort en een zoöplankton-soort - bij concentraties die representatief zijn aan die dat in het milieu voor zonnefilters worden aangetroffen. TriAsorB™ werd getest volgens dezelfde methodologieën en door dezelfde onderzoekers als in de volgende publicaties: Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).