Regels voor blootstelling aan de zon
Waarom kan blootstelling aan de zon gevaarlijk zijn?
Wanneer u zich blootstelt aan de zon, of het nu op het strand is of in de stad, voor een uurtje of de hele middag, neemt u altijd een risico. En het zijn er veel: zonnebrand, zonneallergie, huidveroudering in de vorm van donkere vlekken, of erger nog huidkanker. Het is dus essentieel om uw wijze van blootstelling, tijdstip en de duur van de blootstelling te kiezen door enkele basisregels in acht te nemen om uzelf veilig bloot te stellen.
Blootstellingsregels
Afhankelijk van de context en het soort zonlicht, dat varieert naar gelang van de hoogte, de breedtegraad, het seizoen en het tijdstip van de dag, is het aan te raden u tegen ALLE zonnestralen te beschermen (ook al zijn het vooral uvb-stralen die zonnebrand veroorzaken).
Regel 1: stel uzelf bloot op het juiste moment
Tijdens het "zonne-uur", dat is van 12 tot 16 uur, zit iedereen in de schaduw! Dit is het moment van de dag waarop de zon op haar hoogtepunt staat, d.w.z. het hoogst aan de hemel: haar uv-straling is het meest intens en dus het gevaarlijkst. Vermijd daarom blootstelling gedurende deze tijdspanne.
Regel 2: beschermende kleding
Bedekkende kleding is de veiligste manier om het huidoppervlak tegen de zon te beschermen. Beknibbel dus niet op textiel en accessoires: T-shirt, hoed of pet en zonnebril. Het is de winnende combo om uw schouders, hoofd en ogen te beschermen. De zon kan schade toebrengen aan de ogen, wat kan vervolgens leiden tot ernstige gezichtsproblemen (bijv. cataract). Eén ding moet u onthouden: schaduw en zonnebril van jongs af aan!
Regel nr. 3: de zonnecrèmereflex
Om uw huid te beschermen, kiest u een goede zonnebescherming met een hoge uv-beschermingsfactor, of SPF, aangepast aan uw fototype en huidtype (gevoelig, intolerant of kwetsbaar). Als u alle vakjes wilt aankruisen, moet u er ook één kiezen met minerale en biologische zonnefilters, water- en zweetbestendig, hypoallergeen en parfumvrij. Breng het aan op alle blootgestelde zones, met inbegrip van de nek en de rug van de handen, en (het belangrijkste), vergeet niet om het minstens om de twee uur opnieuw aan te brengen, en telkens wanneer u zwemt, u afdroogt of zweet.
Regel nr. 4: blijf gehydrateerd!
In de zon krijgt u het snel warm, dus om een zonnesteek en uitdroging te voorkomen, moet u veel water drinken. Plat of bruisend, in een drinkfles of een gewone fles, het maakt niet uit, zolang u maar drinkt!
Regel nr. 5: zonneschijn met mate
De zon kan onder uw huid gaan zitten, dus overdrijf niet. Door pauzes in te lassen tussen twee blootstellingen kan de huid " op adem komen " om opnieuw te beginnen. Maar pas toch op voor uw zonnekapitaal en de cumulatieve effecten van de zon.
- Regel nr. 2
- Regel nr. 3
- Regel nr. 4
VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES
Wanneer moet u zich (helemaal) niet blootstellen aan de zon
In elk van de volgende gevallen is het belangrijk blootstelling aan de zon koste wat kost te vermijden:
- Als de zon op haar hoogtepunt staat,
- Als er niet genoeg bescherming tegen de zon is,
- Voor baby's en jonge kinderen, van wie de huid kwetsbaarder is dan de onze,
- Als u niet genezen zonnebrand hebt,
- Als u fotosensibiliserende geneesmiddelen gebruikt (ontstekingsremmers, antibiotica).
Deze regels worden de allerkleinsten van jongs af aan bijgebracht en worden nog strikter nageleefd voor kinderen met een kwetsbaardere huid.
ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN
De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren
- SPF 50+ SpraySPF 50+ Spray
- SPF 50+ MelkSPF 50+ Melk
- Intense Protect 50+Intense Protect 50+
NIEUWSBRIEF
Wij staan altijd voor u klaar met de nodige huidzorg!
Al onze dagelijkse huidverzorgingstips.
Welke huidverzorgingsroutine moet u aannemen?
Identificeer wat het echt nodig heeft met behulp van onze experts en ontdek de meest geschikte huidverzorgingsroutine voor u.